Manualul recoltei de iarna

104,50 RON

Disponibil pe: bookzone.ro

Brand: Act si Politon

Ultima actualizare: 2025-04-24 01:18:41

Cumpără acum
Adaugă la favorite
Șterge de la favorite

Manualul recoltei de iarna: Productia de legume pe tot parcursul anului cu ajutorul tehnicilor profund organice si a serelor neincalzite Manualul recoltei de iarna: Productia de legume pe tot parcursul anului cu ajutorul tehnicilor profund organice si a serelor neincalzite/The Winter Harvest Handbook: Year Round Vegetable Production Using Deep-Organic Techniques and Unheated Greenhouses de Eliot Coleman este o carte utila pentru toti agricultorii care vor sa extinda sezonul agricol pe tot parcursul anului si sa obtina profit si legume proaspete fara cheltuieli prea mari. Aceasta carte vorbeste despre culturile, uneltele, calendarele de plantare si tehnicile pe care autorul le foloseste pentru a gestiona activitatea  agricola pe durata a patru sezoane. Volumul completeaza si actualizeaza informatiile despre recolta de iarna din The New Organic Grower (Noul cultivator organic), o carte care va aparea in curand la Editura ap!. Eliot Coleman este un fermier american, director de proiecte de cercetare agricola, profesor si lector pe teme de agricultura organica, cu o experienta de aproape 40 de ani in agricultura organica si cu un cuvant greu de spus atat in  ceea ce priveste cultura legumelor de camp si a legumelor de sera, cat si in ceea ce priveste pasunatul rotational al bovinelor si ovinelor si cresterea libera a pasarilor de curte.   Eliot Coleman scrie pe tema agriculturii organice inca din anul 1975, fiind autorul volumelor Noul gradinarit organic si Four-Season Harvest (Recolta in patru sezoane). De asemenea, a scris prefata lucrarii Preserving Food Without  Freezing or Canning (Conservarea alimentelor fara congelare si fara conservanti), scrisa de gradinarii si fermierii de la Terre Vivante. Timp de doi ani a fost director executiv al Federatiei Internationale a Miscarilor pentru  Agricultura Organica si a fost consilier al Departamentului pentru Agricultura al SUA in perioada 1978-1980. A organizat vizite de studiu la ferme organice, gradini comerciale, livezi si vii in Europa si a combinat cu succes ideile europene cu ale sale, pentru a dezvolta si populariza un sistem complet de unelte si tehnici pentru cultivatorii de legume organice. A vorbit despre experienta sa in prelegeri si studii scrise si a fost consilier in domeniul uneltelor pentru mai multe companii. La ora actuala este consilier si concepe unelte pentru Johnny's Selected Seeds. Impreuna cu sotia sa, Barbara Damrosch, administreaza o ferma comerciala functionala pe tot parcursul anului in Harborside, Maine (Statele Unite). Manualul recoltei de iarna te va convinge de faptul ca frigul si zilele scurte de iarna nu reprezinta motive suficient de intemeiate pentru a nu cultiva legume proaspete. Asta deoarece nu toate culturile de legume au nevoie de temperaturi asemanatoare celor de vara pentru a se dezvolta cel mai bine. Oricat de neplacute ar fi temperaturile reci pentru culturile din sezonul cald, cum sunt rosiile, nu la fel stau lucrurile in cazul unor legume precum spanacul, laptuca, fetica si grasita de iarna, care prefera sa creasca in timpul sezoanelor racoroase. Nu doar ca multe dintre ele tolereaza conditiile de vreme rece si chiar temperaturile care coboara sub nivelul inghetului, ci chiar se dezvolta si devin mai dulci, mai fragede si mai aromate. Mai mult decat atat, legumele rezistente la frig sunt mult mai rezistente decat si-ar putea imagina producatorii si, multe dintre ele pot supravietui cu usurinta la temperaturi de pana la -12?C sau chiar mai mici, cata vreme nu sunt  expuse la stresul suplimentar al conditiilor din aer liber. In plus, acoperitorile duble sporesc umiditatea relativa din zona protejata, ceea ce ofera o protectie suplimentara fata de pagubele produse de inghet. Modificarile climatice  obtinute prin combinarea foliilor interioare si exterioare din serele reci reprezinta fundamentul tehnic al conceptului de recolta de iarna cu un nivel redus de consum. Plantarea culturilor de iarna incepe la 1 august, data care marcheaza inceputul a ceea ce autorul numeste a doua primavara. Autorul ne explica astfel de ce succesul mentinerii unei continuitati a culturilor pentru recoltarea pe tot  parcursul iernii depinde de intelegerea efectului pe care il are scaderea duratei zilei si a temperaturilor asupra cresterii perioadei dintre insamantare si recoltare. Observam astfel ca alegerea unor perioade de insamantare exacte  pentru plantarea de toamna este mult mai importanta decat pentru plantarea de primavara. Serele si tunelurile joase vor proteja culturile de toamna pe masura ce se apropie iarna.  Vom vedea asadar pe parcursul acestei carti cum putem folosi serele reci, la fel de bune ca si mai vechile si mai costisitoarele solare, pentru a obtine recolte de iarna. Serile reci nu au un sistem de incalzire, nici balast de apa sau  de nisip, cu pompe sau ventilatoare, ca intr-un mediu in care se stocheaza caldura

Acest produs nu este vândut de qb.ro. Prețul și stocul nu sunt actualizate în timp real. Detalii cu caracter informativ. Pentru cele mai noi informații despre acest produs vizitați site-ul vânzătorului.

Produse Similare

Cum să alegi hamacul potrivit

Hamacul poate fi un companion de relaxare perfect într-o zi de vară. Indiferent dacă dorești să te relaxezi în propria ta curte sau să te odihneș...

Citește mai mult

Cun să alegi cea mai bună bicicletă pentru copii

Bicicleta este un element esențial în dezvoltarea copilului. Nu numai că stimulează abilitățile motorii și percepția spațială, dar contribuie la o star...

Citește mai mult

Cum să alegi cel mai bun cuptor cu microunde

Cuptorul cu microunde este un electrocasnic esențial într-o bucătărie modernă. Acesta economisește timp și energie și permite gătirea sau încălzi...

Citește mai mult